zaterdag 12 juli 2014

8 juli 2014

Gisterochtend nodigden wind en water uit tot een dagje blijven liggen. Dan maar de minifietsen bovengehaald en eropuit naar het Koldkrigsmuseum Langelandsfort, gebouwd in 1952-53 ten tijde van de koude oorlog als onderdeel van de Deense zeeverdediging. Heb gelijk een dagje les gekregen over het nut van de verschillende soorten bunkers, afweergeschut, mijnenveger, Mig-23 enzovoort, maar het was vooral de echte duikboot die tot de verbeelding sprak.




We hebben er ook een koppel toffe Australiërs ontmoet die met hun zoontje op trektocht zijn door Denemarken met mini mountainbikes! Met een minimum aan bagage zijn de mountainbikes in de valies meegekomen vanuit Australië en de dame verontschuldigde zich voor hun wat onderkomen kledij, alsof dat belangrijk is als je zo'n reis maakt!
Zijn vandaag ook tot een ontnuchterende conclusie gekomen: Kopenhagen, Malmö, eiland Rügen en dan ook nog terug naar huis ... dat is geen ontspannen vakantie, we moeten dringend gas terugnemen. En natuurlijk is dat geen probleem, maar een groot voordeel want nu kunnen we pas echt ontspannen, carpe diem!

Vandaag zijn we richting Femø vertrokken. Met de wind op kop en golven die steeds hoger worden beslissen we na een stormwaarschuwing halverwege onze tocht in Spodsbjerg binnen te lopen. Tja zo gaat dat nu eenmaal als je met de weersomstandigheden moet rekening houden, safety first :-)

Location:Bagenkop - Spodsbjerg