maandag 14 juli 2014

13 juli 2014

Gisteravond is het zachtjes beginnen regenen. Op twee onweersbuien na, de eerste regen na twee weken prachtig, weliswaar soms zeer winderig weer.
Vandaag hebben we twee opties de indrukwekkende kliffen van Møn bezoeken of doorvaren naar Rügen. Als we vandaag vertrekken, hebben we de ideale wind en windrichting om 33 nm Oostzee te overbruggen. Morgen valt de wind weg en draait die naar de voor ons verkeerde richting. Bijkomend voorspelt men voor vandaag en morgen fris en miezerig weer en daarna terug zon en hogere temperaturen.




De keuze is snel gemaakt en om 7 uur zijn we al onderweg. Halverwege wordt de beleefdheidsvlag gewisseld, Denemarken wordt vervangen door Duitsland. Rügen is een eiland gelegen voor de kust van het voormalige Oost-Duitsland. Op aanraden van vrienden willen we naar Wiek hetgeen nog een extra 9 nm varen betekent omdat Rügen een heel onregelmatige vorm heeft en je de betonde vaargeul moet volgen vooraleer je deze haven kan bereiken.

Uit eten gaan in Denemarken is onbetaalbaar en het is dan ook opgevallen dat met uitzondering van de laatste haven je er quasi geen restaurants tegenkomt. Wel kent elke haven een Deense, echter povere, uitvoering van ons Belgisch frietkot. De streek waar we nu naar toe gaan zou net het tegenovergestelde moeten zijn: een stuk goedkoper zelfs dan bij ons, lekker en gezellig. We zien er dan ook naar uit, maar niet vanavond. Vanavond is het de finale van de Wereldcup tussen Duitsland en Argentinië en je kan er van op aan dat alle Duitsers achter de televisie gekluisterd zullen zitten, wij ook natuurlijk. Jammer dat het geen potje Duitsland-Nederland-België is geworden, maar we zijn allang content de kwartfinale bereikt te hebben na meer dan een decennium niet meer mee gedaan te hebben.

Location:Klintholm - Wiek