zaterdag 19 juli 2014

16 juli 2014

Het voorspelde miezerige, windstille weer is een storm geworden met windstoten tot 8 bft en flinke buien! We hadden een fietsdag gepland, maar dat wordt een dagje cocoonen, ook gezellig. 'S Avonds wel lekker uiteten gegaan voor geen geld.

Dinsdag gaat de geplande fietstocht toch nog door onder een opnieuw stralende hemel. Op de hoofdwegen is het niet prettig fietsen, de auto's mogen hier 100 km/u rijden en dat is vrij pittig voor deze smalle wegen zonder fietspad. We zijn dan ook blij als we kennis maken met het alternatieve wandel/fietswegennet. Soms doorkruis je pittoreske wijken en dan weer rij je tussen de kazerne-achtige appartementsblokken van het voormalige Oost-Duitsland. Je ziet ook heel veel oude legergebouwen waarvan sommige hergebruikt worden voor allerlei doeleinden waaronder een soort motel en weer andere staan gewoon te verkommeren. Het Oost-Duitse leger was hier sterk aanwezig omdat dit gebied een uitgestrekte kustlijn heeft waarlangs indertijd talrijke Oost-Duitsers trachtten te vluchten.





Vandaag verlaten we Wiek voor een kort tochtje tot in Vitte gelegen op Hiddensee, een lang smal eiland dat deel uitmaakt van RĂ¼gen. Tweederde van het traject kunnen we op de genakker afleggen daarna moeten we overschakelen op de motor. Je meandert door smalle, betonde vaargeuljes van amper drie meter breed en als je dan nog een overzet moet kruisen, mag je vooral niet zenuwachtig worden als de dieptemeter alarm geeft. De jachthaven van Vitte ligt overvol, maar wij hebben geluk. De havenmeester verjaagt een "te kleine zeilboot" uit een box en wij krijgen de plek toebedeeld. Uiteindelijk vindt wel iedereen een plekje, maar dan is het dikwijls vijfdubbel liggen en dat vinden wij met al dat lakwerk minder prettig.




Location:Wiek - Vitte