zondag 31 juli 2016

Een week verder

Een paar keer zijn we bijna verder gevaren, alsof we aanvoelen dat we dat aan elkaar verplicht zijn. Eén keer zelfs hebben we ons twee boxen verlegd om 's anderdaags 's morgens makkelijk te kunnen vertrekken, zonder anderen te moeten storen. Telkens besluiten we samen om toch nog maar een paar dagen langer te blijven en dat voelt dan als een opluchting aan.

Ik denk ook een verklaring gevonden te hebben (mannen zoeken immers achter alles een reden). In het begin dat we een boot hadden, was varen en zeilen het hoofddoel. Een paar dagen achter elkaar niet varen was er nooit bij. Mettertijd zijn we gaan beseffen dat we eigenlijk kampeerders zijn met een boot in plaats van een caravan of mobile home. Dat verklaart ook de keuze van onze boot. We zeilen graag, de stilte terwijl je je verplaatst, is fantastisch. Maar we willen comfort en daarvoor niet 100% afhankelijk zijn van het weer. Daarom hebben we voor deze boot gekozen. We kunnen zowel binnen als buiten de boot besturen, binnen staan we droog en hebben we uiteraard verwarming (we hebben al gevaren bij -14°C). Scherp aan de wind zeilen kunnen we niet echt met onze zware langkieler, maar daar tegenover staat dat we een sterke motor hebben en grote dieseltanks, zodat we 2000km ver raken zonder zonder wind.

Vlieland is sinds 2010 ons favoriete eiland. Meestal passeren we hier op de terugweg en blijven ook altijd langer dan initieel gepland. Nu we hier door omstandigheden in het begin van ons verlof terecht zijn gekomen, is de situatie anders. Waarom zouden we naar een volgende bestemming varen terwijl we hier alles hebben wat we willen en het weer ook nog eens perfect is. Ik denk dat we hier nog een tijdje gaan liggen en genieten.








Location:Havenweg,Oost-Vlieland,Nederland