zondag 21 juni 2015

Wemeldinge

13 juni

12u30, jachthaven Antwerpen linkeroever en hoog water. De dokdeuren worden geopend en eindelijk vertrekken we! Bye, bye Antwerpen.




Bedoeling is een no stress vakantie en we zien wel waar we geraken Nederlands Wad, Duits Wad, Helgoland ... maar Schiermonnikoog moeten we toch wel halen. Dit is het enige Waddeneiland in Nederland dat we nog niet bezocht hebben en voor natuurliefhebbers zou dit een waar paradijs moeten zijn. Enfin, we zijn nog niet zo ver en vandaag varen we naar Wemeldingen.


Voor een zaterdag is het sinds lang erg druk op de Schelde. We zien niet alleen de klassieke binnenvaart, maar ook coasters en grote vrachtschepen, zou de economie dan toch aan het hernemen zijn?


Tegen 18u varen we Wemeldingen binnen na een zwaar stampende tocht op motor: 6 à 7 Beaufort met de wind pal op kop geeft met afnemend water een meer dan behoorlijke tijzee (zeer steile korte golven). Voor onze eerste vaartocht na het winteronderhoud kan deze echt wel tellen.


Voor wie van verse kreeft en krab houdt is de Havenbrasserie Bom Dia (www.bomdia.nl) een absolute aanrader! En plots is het vakantie gevoel daar, hééérlijk.